Na kmetiji Košec se od leta 1983 ukvarjamo s pridelavo lešnikov, ki so tudi naš ključni pridelek, med drugim pa tudi s prašičerejo, ki je panoga kjer potenciali v slovenskem prostoru niso izkoriščeni. Med naše najbolj unikatne proizvode spada lešnikovo olje, pripravlja pa se tudi nov unikaten produkt – lešnikovo maslo in izpeljanka z dodatkom čokolade ter začimb. Trenutno smo v projektu ureditve prostorov za dopolnilne dejavnosti kmetije. Prostori bodo opremljeni za predelavo mesa in lešnikov ter prikaz tehnoloških postopkov. Degustacijski prostor nam bo omogočal sprejem do 50 gostov, katerim bomo ponudili degustacijo naših izdelkov in pa nakup le teh, ter predstavitev pridelave ter predelave lešnikov. Del prostorov bo namenjen tudi butični trgovinici, v kateri bodo ponujeni izdelki naše in sosednjih kmetij, v osnovi pa načrtujemo večinoma prodajo preko spleta, kar se nam je že pri pridelku – lešnikih izkazalo za pravo odločitev.

Prednost naše kmetije je, da se ukvarja z pridelavo lešnikov, po navadi slišimo stavek: »Nisem vedel da kdo pri nas to prideluje«. Velika prednost je tudi strateško dobra lokacija – 500m od izvoza Šempeter s tem pa smo praktično tudi na vstopni točki v Občino Žalec. S preusmeritvijo v bolj tržno naravnano kmetijo se bomo trudili našo ponudbo narediti čimbolj unikatno s produkti kot so: lešnikovo maslo, metin sok, kompot iz bučk, grozdna marmelada, mogoče pa v sodelovanju z sosednjimi kmetijami razvijemo še kakšen produkt iz hmelja, ki je značilen za Savinjsko dolino. Za nas zelo pomembna je kratka dobavna veriga in predstavitev vseh dobaviteljev v sliki in videu preko spletne strani, družabnih omrežij, e-mail marketinga, ter s tem še večje približanje kupcu in pridobivanje zaupanja le teh.

Vizija naše kmetije je v roku maksimalno dveh let ustvariti eno delovno mesto na kmetiji in doseči 30% zasedenost degustacijskega prostora skozi vse leto, kar znese v povprečju dobra 2 dni na teden. Ko nam bo to uspelo in bo načrtovana investicija izplačana, imamo možnost razširiti ponudbo s štirimi apartmaji, wellnessom ali pa zastaviti kot hostel, skupna ležišča,… Se pravi da imamo odprtih več možnih razvoja turizma na naši kmetiji. Z naslova trgovine in povezovanja sosednjih kmetij želimo doseči celovito ponudbo, s katero bomo postali eni izmed vodilnih kmetij v spletni prodaji. Cilj se je tudi do dobra zasidrati kot dobavitelj za osnovne šole in sheme šolske prehrane.

Priložnost za delovanje se nam ponuja z slehernim gostom, ki ga pot pripelje v Savinjsko dolino, pa naj si bo to zaradi fontane piv Zeleno zlato ali pa katere druge znamenitosti. Cilj nam mora biti, da čim večje število teh gostov pride do nas preko naših spletnih strani, naših družabnih omrežij, saj jih tako najlažje spoznamo in jim predstavimo celotno ponudbo, več znamenitosti in jih tako dalj časa zadržimo pri nas. Dlje kot bodo gostje pri nas, več kot jim bomo lahko ponudili, več zanimivih, unikatnih stvari in storitev ki jih bodo pri nas videli, več jim bo ostalo v spominu in boljšo reklamo nam bodo delali.